» » » Inca un gest frumos facut de artistii onesteni: expozitie caritabila pentru ajutorarea copiilor de la centrul “Alexandra” (VIDEO)


Biblioteca “Radu Rosetti” din Onesti gazduieste o interesanta expozitie de pictura, cu lucrari realizate de 17 artisti plastici, care si-au donat tablourile pentru sprijinirea copiilor institutionalizati la centrul “Alexandra”. Insa gestul artistilor va fi util doar daca vor exista si cumparatori, care sa plateasca pentru tablourile ce vor fi achizionate, fapt subliniat si de conducerea bibliotecii onestene, care i-a indemnat pe oamenii cu putere financiara sa vina si sa cumpere cat mai multe lucrari. Cumparatorul se alege cu un tablou frumos, dar el face si un act de caritate, in beneficiul copiilor de la centrul “Alexandra”. Daca pentru un anumit tablou vor fi mai multi solicitanti, atunci se organizeaza si un fel de licitatie, iar lucrarea va fi achizitionata de cel care ofera mai mult. Din banii stansi vor fi cumparate produse diverse, care sunt necesare copiilor de la centrul “Alexandra”. La editia de anul trecut s-au strans 2.500 de lei. Vernisajul expozitiei de anul acesta a avut loc ieri, iar prezentarea a fost facuta de Elena Serbu, directorul bibliotecii, si de Doina Bruma, sef de serviciu in cadrul institutiei. Aspecte de la vernisaj puteti urmari in materialul video de mai jos. 





Au fost prezenti si mai multi elevi pregatiti de profesoara Mariana Bendou, care au prezentat un frumos moment poetic. Gestul pictorilor care si-au donat lucrarile este unul impresionant, avand in vedere faptul ca multi dintre acesti artisti isi desfasoara activitatea in conditii de mare saracie. Insa, chiar daca sunt saraci, artistii plastici au tinut sa-i ajute pe copiii nevoiasi, ba chiar s-au implicat foarte repede in acest proiect, fapt apreciat si de conducerea bibliotecii onestene, precum si de conducerea centrului “Alexandra”. Expozitia de la Onesti include lucrari semnate de Eugen Aparaschivei, Liviu Slabu, Marga Bradea, Aurel Stanciu, Gheorghe Frantz, Ozana Radu, Daniel Gorun, Gheorghe Dumitrascu, Mihai Nechita-Burculet, Lorica Chisca, Maria Ghius, Petre Sbera, Violeta Chiriac, Eduard Popovici, Carmen Taulescu, Gertruda Caitar si Ana Ortansa Matei.
Florin TANASE

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply