» » 80 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu

Pe 31 martie se înplinesc 80 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu, motiv pentru care instituţiile culturale din România şi din străinătate organizează expoziţii de poezie şi de fotografie, dezbateri şi sesiuni de lectură în amintirea poetului.

O expoziţie naţională de poezie intitulată „Nichita-80“ şi organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), Institutul Cultural Român (ICR), Asociaţia Euro Culturart şi Radio România Cultural va avea loc duminică, 31 martie 2013, de la 18.00, în cadrul Rotonda MNLR (Bdul Dacia nr.12).    „NICHITA- 80 - expoziţie naţională de poezie“ cuprinde manuscrise şi fotografii deţinute de MNLR, precum şi din arhiva foto a Dorei Stănescu, soţia poetului. 

O expoziţie omagială de 80 de momente, în care publicul va putea surprinde secvenţe semnificative din viaţa şi opera poetului, din prieteniile sale literare. Vernisajul de la Bucureşti va fi marcat de un recital din poezia lui Nichita Stănescu susţinut de Ioana Crăciunescu, Eusebiu Ştefănescu şi Ionuţ Bogdan Ştefănescu. Evenimentul va fi transmis în direct, între orele 18.00-19.00, de Radio România Cultural.    O expoziţie omagială va avea loc şi la sediul ICR, începând cu 29 martie, în parteneriat cu MNLR şi Radio România Cultural. „80 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu“ vafi vernisată vineri, de la ora 17.00, cu participarea lui Andrei Marga, preşedintele ICR, artistul plastic Mircia Dumitrescu, Lucian Chişu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române, Ioan Cristescu, curatorul expoziţiei, şi Horia Gârbea, vicepreşedinte al ICR.    Studenţii de la actorie organizează, de asemenea, un spectacol în cinstea poetului Nichita Stănescu. Duminică seară, de la ora 19.00, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ lansează o invitaţie la spectacolul „Suntem ceea ce iubim“, care se va ţine în sala Ileana Berlogea (str. Matei Voievod nr. 75-77). 

Citeste mai mult: adev.ro/mkdjc6

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply