» » Violonistul Alexandru Tomescu, a patra oara in Onesti

Turneul national al formatiei TrioSTRAD, compusa din cunoscutul violonist Alexandru Tomescu, violoncelistul Razvan Suma si pianistul Toma Popovici, intitulat “Art Time”, s-a incheiat miercuri seara (21 dcembrie) la Onesti. Gazda muzicienilor, dar si a peste 400 de spectatori, o parte veniti in chip de turisti culturali din Roman si Suceava, a fost, ca de obicei, sala de concerte a Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”. Turneul a inceput la Resita, pe 5 decembrie, si a cuprins numai zece orase. “Nu am putut ocoli Onestiul – a spus Alexandru Tomescu, violonistul care cinta pe un Stradivarius -, pentru caldura cu care am fost primit aici, si de aceea am tinut sa dedicam onestenilor utimul concert din turneu”.
Programul de sala al concertului a cuprins, pe linga alte informatii, si raspunsurile violonistului la patru intrebari despre pasiunea sa pentru muzica si despre cariera pe care si-o construieste. “Am inceput studiul muzicii inainte de a ma fi nascut – a raspun vilonistul -, ascultind elevii mamei mele (profesoara de vioara). Iar eu am inceput studiul viorii la sase ani”.
Alexandru Tomescu s-a aflat, miercuri, pentru a patra oara in Onesti, “impresionat de modernitatea sediului bibliotecii, de calitatea acusticii salii, de caldura publicului, de ospitalitatea gazdelor, dar mai ales de atitudinea autoritatilor locale fata de cultura, care încurajeaza si sustin desfasurarea unor asemenea spectacole” – cum sustin organizatorii concertului. Unul dintre melomanii onesteni si sustinatori ai manifestarilor culturale, inginerul Nicolae Doilet, a numit biblioteca municipala “un Ateneu al Vaii Trotusului”, unde au cintat unele dintre cele mai renumite formatii si iinterpreti din tara si din strainatate.
Alexandru Tomescu este, pentru cinci ani, artistul care cinta pe celebra vioara Stradivarius Elder Voicu, de la numele careia a fost dat si numele formatiei TriStrad. “Atunci cind Strad-ul nu este disponibil – spune interpretul in raspunsul publicat in programul de sala de la Onesti -, atunci cint pe vioara Transilvanius, un instrument special construit pentru mine de Silvian Rusu”. Vioara Stradivarius a fost adusa, insa, in acest an, si in Onesti si Bacau, in concertele din Turneul National Stradivarius.
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/12/22/violonistul-alexandru-tomescu-a-patra-oara-in-onesti.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply