» » Onestiul cultural in “Calendarul 2012″

Onestiul cultural in Calendarul 2012Meloman incorigibil, poet sensibil si pasionat de cultura, chiar sponsor al unor evenimente de acest fel, presedintele Filialei Onesti a Asociatiei Crescatorilor de Capre din Romania – CAPRIROM, inginerul Nicolae Doilet, vrea sa faca onestenilor (si nu numai), la acest final de an, o surpriza unica. “Filiala CAPRIROM – spune presedintele – a editat, anul trecut, un calendar dedicat Onestiului, municipiul in care traim de o viata, o comunitate careia ii datoram atit de multe. Am folosit imagini ale celor mai cunoscute obiective, unele care au intrat deja in istoria locului, altele care fac impreuna cu noi istorie. In acest an, insa, m-am gindit sa dedic Calendarul 2012 oamenilor care ne-au facut si ne vor face viata mai frumoasa, unor artisti de prima marime care au fost cap de afis in stagiunile muzicale ale Bibliotecii Municipale.”
Biblioteca Municipala “Radu Rosetti”, din Onesti, implineste zece ani de la inaugurarea noului sediu. Ea a fost, an de an, gazda unor evenimente unice, intre care serile muzicale realizate in parteneriat cu Academia de Muzica “Gh. Dima”, din Cluj-Napoca, si cu Facultatea de Muzica din Piatra Neamt. Cine, dintre spectatori, poate uita concertele sau recitalurile violonistului Alexandru Tomescu, ale Danielei Vladescu, Biancai Ionescu, ale lui Andrei Constantin si Titus Fluieras, al profesorului Grigore Pop sau al lui Alexandru Velescu, al bacauancei Ozana Kalmuski Zarea, dar si ale cvartetelor Cantabile si Giocoso, ale universitarelor Mihaela Spiridon, Delia Stoian-Irimie si Gabriela Pepelea, ale tinerei sperante onestene Miruna Oprea sau ale sextetului bacauan Grupetto. Toti apar pe filele calendarului, in imagini surprinse chiar din concerte. Iar pentru ca excelenta initiativa a bibliotecii onestene sigur va avea continuitate, calendarul are o fila si pentru luna ianuarie 2013, unde ii putem vedea, tot in concerte, pe Alina Ionescu-Buzdugan, pe Raluca Ciobanu-Rad si formatiile Sascau Jazz Group, Arpeggione si Alhambra. “Aceasta este imaginea pe care ne-a lasat-o Stagiunea Artistica organizata la Biblioteca Municipala, in colaborare cu Academia de Muzica din Cluj-Napoca si facultatea de Muzica din Piatra Neamt. Este un bun prilej in aceasta alaturare fericita, 10 ani de Stagiune Artistica la Onesti si 15 ani de la infiintarea facultatii din Piatra Neamt, de a multumi tuturor colaboratorilor si artistilor de mare valoare, care au incintat spectatorii melomani din orasul nostru” – scrie, pe o fila a calendarului, primarul Emil Lemnaru.
Act de cultura in sine, calendarul editat de Filiala CAPRIROM are pe fiecare fila ginduri, opinii si silogisme formulate de muzicieni, de scriitori sau filozofi din mai multe generatii. Spatii mai generoase au, in calendar, Niculina Cozma, directorul bibliotecii Onestene, care se refera la colaborarea cu “ambasadorii de imagine” ai acesteia (artistii si universitarii din tara si din strainatate), dar si prof. univ. dr. Cristian Misievici, de la academia clujeana, care gratuleaza colaborarea cu asezamintul de cultura din Onesti.
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/11/14/onestiul-cultural-in-calendarul-2012.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply