» » » MIŞU FOTINO A MURIT. Actorul regreta că nu mai joacă



Mihai Fotino a murit, luni, la ora 15:30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de o săptămână. Artistul avea 83 de ani şi avea grave probleme de sănătate. 

 După 60 de ani de activitate, Mihai Fotino s-a retras de pe scenă, în 2006. A luat această decizie, din cauza problemelor de sănătate, provocate de un atac cerebral, suferit în 2005. Ultimul film în care a jucat artistul a fost Sexy Harem Ada-Kaleh, realizat în 2001.

Faptul că trebuie să stea departe de scenă îl chinuia cumplit pe actor. Întrebat dacă are regrete, actorul declara, pentru Acasa Tv: "Păi în primul rând, că nu mai pot face meseria şi apoi pentru că sunt handicapat. Mi-a schimbat viaţa şi am înţeles, am acceptat, am tăcut şi restul e tăcere!".
Mişu Fotino, care, în ultima perioadă, avea probleme cardiace, spunea că "singura boală incurabilă de care sufăr este teatrul".
Mihai Fotino s-a născut în 14 septembrie 1930, în Bucureşti. A jucat în numeroase piese de teatru, dar şi în filme pentru micul şi marele ecran. Comedia a fost genul preferat de artist.
Mişu Fotino, cum mai era cunoscut, a debutat la vârsta de 6 ani, în piesa de teatru Coloniale, iar în 1952 s-a angajat ca actor la Teatrul Dramatic din Braşov. Regizorul Sică Alexandru i-a remarcat talentul şi l-a adus la Bucureşti. Din 1956, a jucat pe scena Teatrului Naţional „I. L. Caragiale", din Bucureşti. A jucat în numeroase filme şi piese de teatru, printre care „Titanic Vals", „Chiriţa la Iaşi", „Balul de sâmbătă seara", „Elixirul tinereţii" şi „Sexy Harem Ada-Kaleh".
În 2006, la cea de-a 14-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România a fost premiat pentru întreaga activitate.

citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply