» » Eminescu, sărbătorit de băcăuani la Chișinău


Academicianul Mihai Cimpoi va scoate o carte la editura lui Viorel CucuO delegație din Bacău va participa pe 15 ianuarie, la Chișinău, la manifestările dedicate marelui poet Mihai Eminescu.
Câțiva băcăuani vor participa la Chișinău, la aniversarea a 162 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cu acest prilej vor fi donate mai multe cărți, dar și o broșură cu extrase din lucrarea „Timpul lui Eminescu", a regretatului scriitor, regizor și om de știință moldovean Andrei Vartic.
„Vom merge la Uniunea Scriitorilor, la Biblioteca Națională dar și în Parcul Central din Chișinău, unde vor avea loc manifestările dedicate marelui poet național. Am discutat și cu academicianul Mihai Cimpoi, care și-a manifestat dorința de a publica o carte, care să conțină lucrări și articole mai vechi, ale dumnealui,  publicate de-a cursul timpului", a spus Viorel Cucu, de la Editura Vicovia din Bacău.
Lucrarea fostului președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova ar putea să vadă lumina tiparului până în vara lui 2012. „Sper ca lucrarea să iasă la tipar până pe 15 iunie, ", a mai spus Cucu. Academicianul Mihai Cimpoi va finaliza anul viitor și un dicționar despre Eminescu și terminologia eminesciană.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply