» » ELENA CRISTINA HRISTEA

MOTTO:
“Ascultand-o pe Cristina Hristea ai senzatia unui microunivers nedescoperit pana acum: timbru distinct si un vibrato nativ rar intalnit in muzica actuala. Uneori, consacrarea poate fi o pedeapsa. Pentru Cristina ar fi bine sa ramana inceputul frumos si perpretuu” - Titus Andrei, redactor-sef al Redactiei Muzicale a Societatii Romane de Radiodifuziune.

Elena Cristina Hristea s-a nascut la Roman (jud.Neamt), a absolvit Facultatea de Drept si este consilier juridic. Dragostea pentru muzica, talentul si inclinatiile artistice au fost remarcate si puse in valoare de cand era eleva. A facut parte din Ansamblul “Doina” al Armatei, iar in 1995 incepea colaborarea cu profesorul si compozitorul Eugen Bertea. Acesta i-a încredinţat piese in prima auditie inregistrate in studiourile lui Jolt Kerestely, piese care se regasesc si pe albumul (cel de-al doilea) `Lumea mea`.
In 1997 a participat la Festivalul de la Mamaia, sectiunea `Creatie` cu piesa `Aveam nevoie de iubire` a compozitorului Dan Stefanică (text Andreea Andrei). Elena Cristina Hristea este o prezenta constanta la posturile de radio si TV moldave, iar binecunoscutul om de muzica Titus Andrei a calificat-o drept “o voce nativ-emoţionanta”. Ei bine, dupa ce le-a descoperit si promovat pe interprete precum Loredana Groza, Carmen Radulescu, Cristina Spatar (si pe sora sa, Narcisa), Alexandra Ungureanu, Mioara Feraru, Anda Vaciu, Monica Andrei (ex Candy) sau Luiza Cioca, pe usa “laboratorului” profesorului Eugen Bertea avea sa iasa si această fata foarte talentata, cu o voce superba si care, desi este jurist, nu a renuntat niciodata la pasiunea sa - muzica. Usoara, dar si populara si greceasca, tatal sau fiind grec de origine. Pentru primul sau album Elena Cristina Hristea a colaborat cu compozitorii Marius Teicu, Dan Stefanica, Dinu Giurgiu, Dumitru Jijie si Eugen Bertea, care au compus piese pe versuri semnate de Andreea Andrei, Ovidiu Dumitru, Elena Anghelescu si Corina Branescu.
Elena Cristina Hristea l-a intalnit pe compozitorul onestean in 1999, moment din care au inceput o fructuoasa colaborare, dupa ce se pregatise cu Mihaela Runceanu, Marius Ţeicu si Dinu Giurgiu. Cu toate că mulţi dintre admiratorii sai o intalnesc pe interpreta la judecatorii, primarii sau tribunale, Elena Cristina Hristea este si va ramane o voce deosebita, o fata cu realizari profesionale notabile si o artista cu planuri si mai curajoase: va lansa anul acesta un al treilea album cu muzica house semnata de binecunoscuti compozitori în domeniu.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply